Tiia Pihlamaa

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

“Erityisosaamisalueeni on kasvojen ja pään alueen esteettinen ja korjaava kirurgia sekä rintakirurgia.”

Valmistuin lääkäriksi v. 1999 ja plastiikkakirurgiksi Helsingin yliopistosta v. 2010. Olen työskennellyt pitkään kasvojen ja rintojen synnynnäisten poikkeavuuksien, vammojen ja sairauksien sekä syöpien jälkitilojen parissa. Erityisen lähellä sydäntäni on ollut työ Husukessa eli HUS:in halkiokirurgian yksikössä, missä hoidetaan kasvojen kehityksen häiriöitä kaikenikäisillä ihmisillä, ja monesti esimerkiksi nenää tai korvaa rakennetaan ihan alusta saakka.

Yksityisvastaanottoa olen pitänyt vuodesta 2007 saakka, alkuun sairaalatyön ohella, mutta nykyään täysipäiväisesti.

Todella merkittävä ammatillinen kokemus minulle oli vuonna 2012 Lontoon The Royal Free Hampsteadissa sekä useissa yksityissairaaloissa viettämäni fellowship, mistä sain valtavasti tietotaitoa ja inspiraatiota myös esteettiseen kirurgiaan.

 Väittelin tohtoriksi vuonna 2017 Meretojan taudista, joka on etenevä kasvohermohalvaus, johon myös liittyy poikkeavaa kasvojen ja ihon roikkumista.

Tiede ja kouluttautuminen, kuten myös nuorempien kollegoiden opettaminen, on aina ollut lähellä sydäntäni. Säännölliset koulutusmatkat ulkomaille ovat erittäin tärkeitä tällaisessa työssä, jonka osaajia ei Suomessa montaa ole.

Olen mukana kansainvälisessä järjestötoiminnassa, jonka myötä olen ollut mukana laatimassa esimerkiksi eurooppalaista kraniofasiaalisen mikrosomian hoitosuositusta.

 Plastiikkakirurgin työssä minua kiehtoo tieteen ja taiteen sekoittuminen sekä mahdollisuus luoda elämänlaatua ja hyvää oloa, samalla kun korjataan monesti vaikeitakin toiminnallisia ongelmia, kuten painavia luomia tai hengitystä. Ihmisen persoonan ja kasvonpiirteiden tasapaino on tärkeää: sen löytäminen ja sen myötä näkyvä elämänlaadun paraneminen on mahtavan palkitsevaa. Tavoitteenani on näkyvä mutta luonnollinen lopputulos.

 Tiian tekemät toimenpiteet Sairaala KL:ssä

  • Kasvojen kohotukset
  • Otsan kohotukset
  • Silmäluomileikkaukset
  • Nenäleikkaukset
  • Korvalehtien muotoilu
  • Rasvansiirrot
  • Rintojen kohotukset, suurennukset, pienennykset sekä muotokorjaukset
  • Luomien diagnoosit ja luomien poistot

Katso kaikki palvelumme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 93 90 (ark. 8-16)