SAIRAALA KL:n hoitopolku on vuosien kokemukseen ja tutkimukseen perustuva turvallinen tie parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

1. Syntyy hoidon tarve

Jokin asia ulkonäössäsi askarruttaa sinua. Kyseessä voi olla esteettinen tai terveydellinen ongelma aiheuttaen myös psyykkistä tai sosiaalista haittaa. Esteettisen kirurgian tehtävä on auttaa löytämään paras itsesi ja parantaa elämänlaatua. Parempi kysyä asiantuntijalta apua ongelmaan kuin potea vaivaa vuodesta toiseen.

2. Yhteydenotto Sairaala KL:ään

Voit keskustella ongelmasta ja sen hoitomahdollisuuksista soittamalla ajanvarausnumeroomme 020 766 9390 arkisin klo 8-16 tai täyttämällä yhteydenottolomakkeemme. Henkilökunnaltamme saat ensimmäisen arvion, ja keskustelun pohjalta voit varata sinulle sopivan ajan mieleisellesi erikoislääkärille. Uudet ajanvaraukset tapahtuvat puhelimitse.

3. Konsultaatio – Tapaaminen lääkärin kanssa

Konsultaation aikana arvioidaan toimenpiteen tarve ja todennäköinen lopputulos. Hoitava erikoislääkäri tekee esitutkimuksen, hoitoarvion sekä hoitaa ja jälkitarkastaa asiakkaan. Sama lääkäri hoitaa sinut alusta loppuun. Konsultaatio ei velvoita toimenpiteeseen.

4. Toimenpideajan varaaminen

Konsultaatiokäynnin jälkeen voit varata ajan toimenpiteeseen. Suosittelemme kuitenkin parin viikon mietintäaikaa ennen päätöksen tekemistä. Pienet toimenpiteet voidaan tarvittaessa tehdä jo ensimmäisen käynnin yhteydessä.

5. Ohjaus toimenpiteeseen valmistautumisesta

Saat ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme ohjeet, miten valmistautua tulevaan toimenpiteeseen.

6. Toimenpiteeseen saapuminen

Sairaalaan saavutaan yleensä noin 30-60 minuuttia ennen toimenpidettä. Tapaat hoitavan erikoislääkärin vielä kertaalleen, ja toimenpide suunnitellaan lopullisesti.

7. Toimenpiteen jälkeinen seuranta ja kotiutus

Yleensä kotiutus tapahtuu jo toimenpidepäivänä riittävän seurannan jälkeen. Jotkin leikkaukset (esim. vatsankorjaukset) voivat vaatia yön yli kestävän seurannan heräämössämme.

8. Hoitotiimin päivystys 24h välittömän jatkohoidon turvaamiseksi

Leikkausryhmämme päivystää aina leikkauksen jälkeen seuraavaan aamuun. Tarvittaessa saat neuvoja ja apua myös puhelimitse leikkauksen jälkeen.

9. Toipuminen kotona

Toipuminen on yksilöllistä eikä noudata aikatauluja. Voit kysyä puhelimitse neuvoja toipilasaikana. Sairaanhoitajamme päivystävät arkisin klo 8-16.

10. Kontrollikäynnit lääkärillä ja sairaanhoitajalla

Toimenpiteestä toipuminen vie aikaa, ja normaali toipuminen tarkastetaan kontrollikäynnin yhteydessä yleensä muutaman viikon kuluttua leikkauksesta. Lopullinen tulos on useimmiten nähtävissä vasta muutaman kuukauden tai jopa vuoden kuluttua.

Varaa aika konsultaatioon