Ihomuutosten poistot

Ihomuutoksiin voidaan lukea muun muassa luomet, joita epäillään pahanlaatuisiksi sekä erilaiset syylät. Muutoksia voi olla samalla kertaa useita. Ihomuutosten hoito on loppujen lopuksi kuitenkin yksinkertainen toimenpide.

Häiritseviä ihomuutoksia, kuten luomia ja syyliä, voidaan poistaa paikallispuudutuksessa leikkaamalla ja joissain tapauksissa myös laserilla.

Luomi pitää poistaa, jos luomen pahanlaatuisuudesta herää epäilyksiä. Luomia poistetaan myös silloin, jos niistä koetaan olevan esteettistä haittaa tai jos ne ovat suuria ja hankaukselle alttiita. 

Iän mukana iholle voi myös kerääntyä niin sanottuja rasvasyyliä tai vanhuuden syyliä, jotka voivat kasvaa jopa muutaman senttimetrin kokoiseksi ja kutista. Muutoksia voi olla kymmeniä tai jopa satoja. Nämä vaarattomat ihomuutokset voidaan höylätä pois ihon pinnalta, eikä tikkejä tarvita. Yleensä alue puudutetaan, jolloin myös verenvuoto vähenee. Hiotut alueet peitetään teipillä ja pidetään puhtaana. Ihon pinta korjaantuu muutamissa päivissä.

Ihomuutosten poistaminen on polikliininen toimenpide.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin