Sairaala KL:n tarina

Sairaala KL:n tarina alkoi vuonna 1996, kun Asko ja Elina Salmi kollegoineen pakkasivat instrumentit, musiikkivehkeet ja perheensä matkailuautoon ja suuntasivat kohti Seinäjoen Keskussairaalaa. Matkan tarkoituksena oli mennä leikkaamaan.

Leikkausmatkoja tehtiin suurimpaan osaan keskussairaaloita aina Norjan Tromssaa, Viron Tartoa ja Saudi-Arabian Jeddaa myöten. Pian monissa keskussairaaloissa oli jo kuitenkin oma, vakituinen plastiikkakirurgian erikoislääkäri, kun maailmalla vihdoin ymmärrettiin, että plastiikkakirurgia on olennainen osa modernia kirurgiaa. 

Vuoden 1998 tullen oltiin päädytty Jämsään, Jokilaakson sairaalaan, jossa leikkaustoimintaa jatkettiin. Jokilaaksossa toiminta kasvoi nopeasti. Taustalla oli Norjan valtion kanssa tehty sopimus, jonka ansiosta norjalaisille naisille tehtiin haastavia mikrokirurgisia rintarekonstruktioita. Norjalaisia potilaita perheineen lennätettiin Keski-Suomeen, josta he palasivat kotiin uuden rinnan kera. 

Ajan mittaan Jokilaakson toiminta paisui kuin pullataikina; oli viimein aika perustaa oma leikkausyksikkö. Jämsän porukka muodosti uuden plastiikkakirurgisen sairaalan henkilökunnan. Omat vastaanottotilat ja leikkaussalit avattiin Jyväskylän Kalevankadulle vuonna 2004. Sairaala KL oli virallisesti syntynyt.

Toiminta jatkoi laajenemistaan, jonka seurauksena Helsingin Sammonkadulle päätettiin avata toinen vastaanotto. Vastaanottotilat muuttuivat pian kokonaiseksi sairaalaksi, kun Helsingin toiminta siirrettiin suurempien tilojen tarpeessa Uudenmaankadulle. 

Eikä mennyt kauaa, kun Jyväskylässäkin tarvittiin enemmän tilaa: vuonna 2013 KL muutti alkuperäisestä Kalevankadun sijainnistaan Lutakkoon. Vuoden kuluttua KL avasi vastaanoton myös Espanjan Fuengirolassa.

Sairaala KL:n toimintaa on ohjannut – ja ohjaa edelleen – muutama perusoivallus hyvästä hoidosta: hoitomme kulmakivinä ovat luottamus, asiantuntijuus, turvallisuus ja koko operaation sujuva toiminta. Tärkeää on myös tietää, mitä tekee ja miten tekee – ja ettei kaikkea pidä tehdä. Oleellista on ihmisten kohtaaminen sekä hoidon räätälöinti. Sillä, miten ihmisiä kohdellaan on valtavan suuri merkitys.

Tänä päivänä Sairaala KL toimii Helsingissä Uudenmaankadulla. Helsingissä teitä palvelee erittäin kokenut henkilökunta: ammattitaitoiset ja ystävälliset sairaanhoitajat sekä kouluttautuneet plastiikkakirurgian ja anestesiologian erikoislääkärit.