Rintojen suurennus silikoni-implanteilla

Rintojen suurennus silikoni-implanteilla on plastiikkakirurgian tavallisimpia toimenpiteitä. Tavallisimpia leikkaukseen johtavia syitä ovat rintojen surkastuminen tai niiden epätoivottu rintojen kehitys.

Kenelle rintojen suurennus silikoni-implanteilla sopii?

Tyypillinen asiakas on 25-40 vuotias muutaman lapsen äiti, joka kaipaa rinnoiltansa niiden entistä muotoa, kokoa ja tasapainoa. Suurennusleikkauksesta hakevat ajoittain apua myös hieman yli parikymppiset lapsettomat naiset, joiden rintojen kehitys ei ole ollut toivottua verrattuna muuhun vartaloon. Kolmannen – paljon puhutun mutta harvinaisemman – ryhmän muodostavat naiset, jotka haluavat selkeästi erottuvat, kookkaat silikonirinnat.

Miten rintojen suurennus silikoneilla tehdään?

Ennen leikkausta on oleellista löytää sopivan mallinen ja kokoinen rintaimplantti. Konsultaation aikana eri implantteja voi kokeilla ja tutkia peilin edessä. Implantin koko ja rinnan muoto määräytyvät paljolti anatomisten tekijöiden mukaan. Mikäli rinnat roikkuvat ja ovat täytyy rintakudosta muotoilla implanttileikkauksen yhteydessä. 

Uusia rintoja harkitsevalla henkilöllä on toki aina omat toiveensa, mutta implanttia valittaessa on suositeltavaa kuunnella kirurgin kokemusta. Yleensä leikkauksessa käyneet henkilöt ovat hyvin tyytyväisiä yhdessä kirurgin kanssa valittuun kokoon.

Rintojen suurennusleikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkausmenetelmiä on useita, mutta suurin osa silikoni-implanteista asennetaan nykyisin osittain lihaksen alle. Etenkin naisilla rasvakerros rintojen yläosassa on usein hyvin ohut, jolloin lihaksen päälle asetetun implantin reuna ja ryppyisyys voivat näkyä.

Kotiin pääsee jo leikkauspäivän iltana. Kontrollikäynnit ovat yhden kuukauden ja kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta

Leikkauksen jälkeen

Leikatuista henkilöistä suurin osa voi palata töihin muutaman päivän kuluttua. Valtaosa leikkauksen jälkeisestä turvotuksesta häviää yleensä muutamassa viikossa, jolloin rinta saavuttaa lopullisen kokonsa. Rintojen muoto voi myös muuttua seuraavan 3-4 kuukauden aikana: yleensä rinta laskeutuu ja samalla pehmenee luonnolliseksi arpikudoksen kypsyessä. 

Leikkauksen jälkeinen kipu on yksilöllistä. Rinnat eivät kuitenkaan ole kovin kipuherkkää aluetta, ja parhaimmillaan kivun hoitoon riittävät tavalliset särkylääkkeet. Oleellista leikkauksen jälkeen on tukiliivien käyttö: alussa liivejä on syytä käyttää yötäpäivää ja myöhemmin aina fyysisen rasituksen yhteydessä.

Sairaala KL käyttää Motivan ja Mentorin rintaimplantteja. Sairaala KL otti Motivan implantit käyttöön jo vuonna 2014, ensimmäisenä Suomessa. KL:llä on kyseisestä merkistä siten laajin ja pitkäaikaisin kokemus. 

Sairaala KL:n kehittämän antibioottihuuhtelun ansiosta rintaimplantin kovettuminen on hyvin harvinaista.

Omat julkaisumme aiheesta:

1.           The effects of aesthetic breast augmentation on quality of life, psychological distress and eating disorder symptoms. A prospective study. K Saariniemi, M Helle, A Salmi, P Carpentier, H Peltoniemi, H Kuokkanen Aesth Plast Surg 2012 

2.           Effectiveness of povidone-iodine combined with antibiotic irrigation in reducing capsular contracture rate for cosmetic breast augmentation: a comparative study. S Giordano, H Peltoniemi, P Lilius, A Salmi JPRAS  2012

Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin