Asko Salmi

Kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri, vastaava lääkäri

"Tätä työtä ei koskaan voi heittää vasurilla."


Äärimmäiseen täydellisyyteen pyrkijänä joudun työssäni huolehtimaan, että leikkaussaliin tullaan aina täydellä energialla. Huonoja päiviä ei kirurgin ammatissa tunneta. Luovuutta sen sijaan vaaditaan.

Sivutoimisena valokuvaajana mielestäni siihen on syynsä, miksi moni plastiikkakirurgi harrastaa sivussa juuri maalausta, piirtämistä tai kuvaamista. Työ vaatii luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä. Siksi motivaationa pitää mielestäni olla aina intohimo. Ahneudesta tai oman uran tavoittelusta ei voi syntyä parasta lopputulosta.

Inspiraationi plastiikkakirurgiaan syntyi kaukana Helsingin Uudenmaankadun vehreästä sairaalaympäristöstä. Valmistumiseni jälkeen lähdin Punaisen Ristin sotakirurgiksi Somaliaan, jossa ymmärsin plastiikkakirurgian hienouden: sen avulla pystyi korjaamaan hyvin pieniä yksityiskohtia, jotka olivat menneet rikki tavalla tai toisella. Tuosta alkusysäyksestä käynnistyi oma urani plastiikkakirurgian parissa, joka on nyt jatkunut jo yli 40 vuotta. Edelleen joudun kuitenkin nöyrtymään jokaisen leikkauksen edessä.

“Tässä työssä ei voi koskaan ajatella osaavansa kaikkea. Vaikka teet sata samaa leikkausta, saat aina sata erilaista lopputulosta”.

Virheiden ja muutosten korjaamisen lisäksi plastiikkakirurgiassa minua inspiroi sen suhde ihmiseen kokonaisuutena. Olemme Sairaala KL:ssa tehneet paljon elämänlaatututkimuksia ja halunneet selvittää, mikä vaikutus tekemillämme toimenpiteillä on asiakkaidemme elämään. Tutkimusten mukaan plastiikkakirurgia ei ole koskaan pelkkä fyysinen toimenpide, vaan monelle osa suurempaa muutosta, joka näkyy parhaimmillaan ihmisen kaikilla elämänalueilla. Asiakkaamme ovat pääosin tavallisia ihmisiä, jotka haluavat olla tyytyväisiä omaan elämäänsä ja itseensä. Meille ei tulla hakemaan muovista olemusta, vaan huomaamatonta ja turvallista lopputulosta.

Turvallisuus ja rehellisyys ovat asioita, joista leikkauspöydälläni ei koskaan tingitä. Kirurgin veitsi on painava työkalu, jota tulee käyttää ainoastaan tarpeen vaatiessa ja aina oikein. Ammattitaito syntyy mielestäni siitä, että osaa ja voi tarvittaessa myös kieltäytyä leikkaamasta. Tässä työssä ainoa palaute, millä on väliä, on asiakkaan palaute. Kiitos ja tyytyväisyys syntyvät ainoastaan yhteisymmärryksessä toimien.

Askon tekemät toimenpiteet Sairaala KL:ssä: 

  • Erilaiset rintaleikkaukset
  • Vatsan ja vartalon korjausleikkaukset
  • Yläluomileikkaukset
  • Rasvansiirrot ja rasvaimut
  • Luomien diagnoosit ja luomien poistot

Katso kaikki palvelumme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 93 90 (ark. 8-16)