Olkavarsien kiristys

Kenelle olkavarsien kiristys sopii?

Raskaus, suuret painonvaihtelut, pitkäaikainen lihavuus tai ikääntyminen ovat tyypillisiä tilanteita jotka aiheuttavat olkavarsien ihon venymisen ja roikkumisen. Seurauksena ovat niin sanotut allit, eli roikkuvat olkavarret. Vaiva voidaan korjata kirurgisesti.

Miten olkavarsien kiristys tehdään?

Lievästi roikkuvia olkavarsia voidaan yrittää kiinteyttää ultraäänihoidon tai rasvaimun avulla. Yleensä tämä ei riitä, koska iho on venyttynyttä ja epäelastista, jota ylimääräinen löysä rasva edelleen venyttää. Ylimääräinen iho sekä ihonalainen rasva voidaan poistaa olkavarren sisäpintaan tehtävällä leikkauksella. Useimmiten käytetään rasvaimun ja ihon poistamisen yhdistelmää jolloin  saadaan paras mahdollinen tulos.

Leikkaus tehdään yleisanestesiassa ja toimenpiteen jälkeen kotiin pääsee leikkauspäivän iltana. Leikkauksessa rasva imetään ensin pois roikkuvalta alueelta mahdollisimman tarkkaan. Tämän jälkeen ihon pinta kuoritaan pois yleensä 10-15 cm levyiseltä  ja koko olkavarren pituiselta alueelta. Pinnallinen kuorintatekniikka on hyvin turvallinen ja vakavat komplikaatiot erittäin harvinaisia. Kuorittu alue suljetaan sulavalla ompeleella ja teipataan. Ihon kuorintatekniikalla ei vahingoiteta ihon alla olevia hermoja, verisuonia eikä imusuonistoa.

Leikkauksen jälkeen tukihihaa käytetään 2 – 4 viikkoa. Turvotus ja mustelmat häviävät 2-3 viikossa. Normaaliin elämään voi palata heti. Raskasta liikuntaa on syytä välttää noin kuukauden ajan. Sairausloman tarve määräytyy työn fyysisen raskauden mukaan.

Suurin ongelma leikkauksen jälkeen on olkavarren sisäsivun pitkä pystyarpi, joka vaalenee ajan myötä,  mutta ei häviä kokonaan. Arven paraneminen vie aikaa ja arven hisdastunut paraneminen on mahdollista.

Tutustu hinnastoomme täältä. Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin