Rintojen pienennys

Kookkaat rinnat aiheuttavat kipuja niskan ja hartioiden alueelle. Rintojen pienennys on ajankohtainen myös silloin, jos omat rinnat tuntuvat epäsuhtaisilta muun kehon kanssa tai jos isot rinnat aiheuttavat toistuvia ongelmia rinnanalusiholle, joka hautuu ja rikkoutuu. Kookkaat rinnat aiheuttavat ajan kuluessa ryhdin huononemista ja kaularangan kulumaa.

Miten rintojen pienennys tehdään?

Rintojen pienennysleikkaus voidaan suorittaa usealla eri tekniikalla, ja se tehdään aina nukutuksessa. Perinteisin ja käytetyin leikkaustekniikka on niin sanottu ankkuriviillosta tehty leikkaus. Valittua tekniikkaa oleellisempaa on, että leikkaava plastiikkakirurgi tuntee oman tekniikkansa ja sen rajat. 

Rintoja voidaan pienentää aina sadasta grammasta jopa useisiin kiloihin rintaa kohden. Ennen leikkausta on kuitenkin välttämätöntä suorittaa mammografia.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää valmistautua?

Tukiliivien käyttö leikkauksen jälkeen on tärkeää: yleensä liivejä pidetään yötä päivää ainakin ensimmäisen kuukauden ajan ja sen jälkeen aina fyysisen rasituksen aikana. Rintojen pienennyksen jälkeen rinnat asettuvat lopulliseen muotoonsa muutamien kuukausien kuluttua. 

Työstä riippuen leikkauksen jälkeisen sairausloman pituus vaihtelee 1-4 viikon välillä. Esimerkiksi kevyttä toimistotyötä voi tehdä jo viikon kuluttua leikkauksesta.

Liittyykö rintojen pienennysleikkaukseen komplikaatioita?

Rintojen pienennykseen liittyy samat yleiset, harvinaiset komplikaatioriskit kuin muihinkin leikkauksiin: haavatulehdus, verenvuoto tai mustelmien muodostuminen, epätoivottu arpeutuminen tai arpien leviäminen. Rinta voi myös kiinteytyä muutamaksi kuukaudeksi arpikudoksen vuoksi. Rinnan tunnottomuutta tai tunnon yliherkkyyttä voi ilmetä johtuen tuntohermojen venymisestä tai katkeamisesta, mutta se on erittäin harvinaista. Pysyvä tunnottomuus on mahdollinen, mutta hyvin harvinainen komplikaatio. Yleensä rinnat paranevat hyvin kahden tai kolmen viikon mustelmien ja turvottelun jälkeen.

Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin