Rintojen epäsymmetria ja epämuodustumat

Rintojen epäsymmetrian ja epämuodostumien korjaaminen on rintakirurgiaa vaativimmillaan.

Rintojen epäsymmetrian ja epämuodostumien korjaaminen on yksi rintakirurgian vaativimmista tehtävistä. Mitään yksittäistä leikkausmenetelmää ei ole, vaan leikkaukset on aina räätälöitävä tapauskohtaisesti. Potilaat ovat usein nuoria ja hyvin ahdistuneita vaivasta, jonka haitat ovat paitsi fyysisiä myös psyykkisiä ja sosiaalisia. Eriparisten rintojen korjauksessa harkitaan yleensä rinnan nostoa tai kohottamista tai vaihtoehtoisesti toisen rinnan kohottamista implantilla tai rasvansiirrolla. Toisinaan pelkästään yhden rinnan korjaaminen tuo toivotun tuloksen.

Korjauksessa pyritään hyvään liivisymmetriaan eli volyymisymmetriaan, jolloin rinnat ovat samankokoiset ja täyttävät kupit symmetrisesti. Toivottavaa olisi myös hyvä muotosymmetria, jonka saavuttaminen voi olla vaikeaa – joskus mahdotontakin – johtuen rintojen erilaisesta anatomisesta rakenteesta.

Leikkaukset tehdään yleisanestesiassa ja yleensä kotiin pääsee jo samana päivänä.

Paraneminen tarkastetaan kuukauden kuluttua ja lopputulos puolen vuoden kuluttua leikkauksesta. 

Pollandin syndrooma on harvinainen sairaus, johon liittyy rinnan epämuotoisuus tai pienuus ja epäsymmetria yhdistettynä rintalihasten puuttumiseen tai alikehittyneisyyteen. Korjaus suunnitellaan aina tapauskohtaisesti.

Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin