Rintojen poisto eli mastektomia

Rintojen poisto on yleinen leikkaus, ja tavallisin syy leikkaukseen hakeutumiseen on sukupuolen korjaus. Muita tyypillisiä syitä ovat rintasyövän pelko, geneettinen alttius rintasyövälle tai peruuttamaton halu päästä rinnoistaan.

Leikkaus voidaan tehdä nännipihan viereen tehdystä kaariviillosta, jos rinta on pieni – maksimissaan noin 300 grammaa – ja ihoa tarvitsee poistaa vain vähän. Suurissa rinnoissa poistamme rinnan kaariviillon kautta, ja nännipiha tehdään vapaana ihonsiirteenä vanhasta nännipihasta tai myöhemmin tatuoimalla. 

Rinta neulotaan kiinni sisältäpäin haavaontelosta, eikä dreenejä eli laskuputkia käytetä lainkaan. Tällä tekniikalla leikkauksen jälkeiset nesteontelot eli seroomat ovat erittäin harvinaisia, eikä rinnoissa ole tarvetta pitää muoviputkia toimenpiteen jälkeen.

Leikkaus tehdään yleisanestesiassa, ja se kestää noin 1.5 tuntia. Leikkauksen jälkeen kotiin pääsee jo saman päivän iltana. Operoitua aluetta tuetaan painesiteellä 3-4 viikkoa leikkauksen jälkeen. 

Leikkauksen jälkeiseen kivun hoitoon riittää yleensä ibuprofeeni ja parasetamoli, tarvittaessa kodeiiniin liitettynä.

Paranemista arvioidaan kuukauden kuluttua leikkauksesta. Puolen vuoden kuluttua tarkistetaan vielä kertaalleen, että kaikki on kunnossa. 

Emme vaadi edeltävää testostronihoitoa mastektomiaan tulevilta henkilöiltä.

Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin