Leuan alueen rasvaimu

Paikallinen rasvakertymä leuan alta voidaan poistaa helposti rasvaimulla.

Kenelle leuan alueen rasvaimu sopii?

Leuanalus on tyypillinen paikka, johon saattaa kertyä ylimääräistä rasvaa. Rasvaa kertyy kolmiomaiselle alueelle leuan alle aiheuttaen leukakulman ja leuan häviämisen. Kun leukakulma puuttuu, tuntuu kaula jatkuvan suoraan leuan kärkeen. Asian voi helposti testata katsomalla sivuprofiilia peilistä ja tarttumalla pinsettiotteella leuan alle: mikäli sormien väliin jää 1–1,5 senttimetriä kudosta voi rasvaimusta olla apua ongelman poistamiseksi. 

Paikallinen rasvakertymä voidaan poistaa leuan rasvaimulla. On huomattava, että imu ei silti sovi kaikkiin tilanteisiin: mikäli iho on velttoa ja venynyttä, ei rasvaimu välttämättä tuota toivottua tulosta. Siksi lääkärimme tekee konsultoinnin yhteydessä arvion siitä, millainen hoito tehoaa kyseiseen vaivaan parhaiten. Joskus kaulan ja alakasvojen kohotus tuo avun, ja miehillä voidaan myös harkita poimun paikallista kirurgista poistoa.

Miten leuan rasvaimu tehdään?

Leuan alueen rasvaimu tehdään polikliinisesti paikallispuudutuksessa. Toimenpide on varsin kivuton ja kestää alle tunnin. Kotiin pääsee heti leikkauksen jälkeen.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Ennen leikkausta kannattaa iho hoitaa parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Ihon paksuutta ja elastisiteettia voi parantaa esimerkiksi Environin A-vitamiinivoiteilla. Leikkauksen jälkeen toipumista sekä mustelmien ja turvotuksen häviämistä voi nopeuttaa lymfahieronnalla.

Leikkauksen jälkeen leuka pidetään tukevassa pannassa tai teippauksessa viikon ajan vuorokauden ympäri. Mustelmat ja turvotus häviävät muutamassa viikossa, mutta ihonalaisen arven pehmeneminen voi viedä jopa muutaman kuukauden. Rasvaimun jälkeiset ongelmat ovat harvinaisia. 

On huomattava, että imulla ei saavuteta pitkää leukaa. Rasvapatjaa saadaan kyllä ohennetuksi, mutta rasvaimu ei muuta leuan perusmuotoa miksikään.

Toimenpiteen hinta sisältää 1 kontrolli käynnin lääkärillä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin