Huulten muotoilu

Huulten muotoilu sekä ylähuulen nosto eli buffaloplastia korostaa huulten muotoa ja täyteläisyyttä. Huulia voi muotoilla joko täyteaineilla tai kirurgisesti leikkaamalla.

Kenelle huulten muotoilu sopii?

Ikääntyessä huulten puna-alue pienenee ja ylähuulen iho pitenee, jolloin huuli voi näyttää ohuelta ja vaatimattomalta. Iholle muodostuu myös pystyjuonteita.

Huulten muotoilulla saadaan aikaan täyteläisempi suun muoto. Sen sijaan synnynnäisesti liian isoja huulia voidaan pienentää leikkaamalla huulten puna-aluetta ohuemmaksi. Huulten muotoilu voidaan tehdä myös osana kasvojen feminisoivaa kirurgiaa sukupuolenkorjauksen yhteydessä. Se voidaan tarvittaessa tehdä myös samanaikaisesti muiden toimenpiteiden kanssa, esimerkiksi leuka- tai nenäleikkauksen yhteydessä.

Muotoilu täyteaineella

Huulten täyteainehoidoissa käytetään hyaluronihappogeeliä, jota injektoidaan hyvin ohuen neulan avulla ihoon ja limakalvon alle haluttuun kohtaan. Tarvittaessa huulet puudutetaan ennen toimenpidettä. 

Täyteainehoidoissa käytettävä geeli on valmistettu biokemiallisesti ihossa luontaisesti esiintyvää hyaluronihappoa jäljitellen, ei-eläinperäisiä ainesosia käyttäen.

Hoito on nopea toteuttaa, ja yleensä aikaa kuluu alle 30 minuuttia. Hoitotulos näkyy osittain heti, mutta huulet turpoavat helposti. Lopullinen tulos näkyy tyypillisesti kahden viikon kuluttua. Täyteainehoidon vaikutus huulissa kestää 6-12 kuukautta.

Rasvansiirto

Huulta voidaan suurentaa myös omarasvasiirteillä. 

Omarasvasiirteen myötä sisään kääntynyt, ohentunut huulen puna tulee täyteläisempänä esille. Samalla voidaan käsitellä puna-alueen reunat, niin sanottu white roll, mikä poistaa pystyjuonteita. 

Toipumisaika on melko samanlainen kuin täyteaineiden jälkeen, joskin huulissa saattaa esiintyä hieman kauemmin turvotusta. Rasvasiirteen pysyvyys huulissa vaihtelee, mutta lopputulos on yleensä pysyvämpi kuin täyteaineilla. Siirretty rasva on potilaan omaa kudosta, ja haittavaikutukset rasvasiirteestä ovat erittäin harvinaisia.

Buffaloplastia

Buffaloplastiaa eli ylähuulen kirurgisesti tehtyä nostoa käytetään vajonneen ylähuulen kohottamiseksi pysyvästi. 

Toimenpiteessä Ihoa leikataan lyhyemmäksi nenän alareunaan tehtävästä buffalon sarvia muistuttavasta haavasta. Huulista tulee nuoremman näköiset, kun puna-alue tulee paremmin esille. Myös iän pidentämä huulen ja nenän välinen iho-osuus lyhenee.

Buffaloplastia on polikliininen, paikallispuudutuksessa tehtävä toimenpide, jossa haava tehdään huomaamattomasti nenän alareunaan. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua toimenpiteestä. Leikkaustulos on pysyvä. Toimenpide voidaan myös tehdä toisen leikkauksen, esimerkiksi kasvojenkohotuksen tai nenäleikkauksen yhteydessä.

Toimenpiteen hinta sisältää 1 kontrolli käynnin lääkärillä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin