Anna Höckerstedt

Anna Höckerstedt

"Yritän työssäni saada selville, mitä ihminen haluaa ja voinko tässä häntä auttaa", sanoo plastiikkakirurgi ja lääketieteen tohtori Anna Höckerstedt.

Anna on erikoistunut etenkin rintarekonstruktioihin, jossa rinta rakennetaan jopa kokonaan uudelleen. Leikkaaminen on keskittymistä vaativaa työtä, mutta väsymystä ei Annan mukaan salissa koskaan huomaa vaan vaativuus on nimenomaan työn suola. “Haastavan leikkauksen onnistunut loppuun saattaminen on vähän kuin arvoituksen ratkaisemista. Siitä saa aina onnistumisen iloa.”

Anna kouluttautui kirurgiksi  Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja erikoistui sen jälkeen Töölön sairaalassa plastiikkakirurgiksi. Nyt hän on työskennellyt plastiikkakirurgina 5 vuotta ja erikoistunut alan sisällä rintarekonstruktioihin.

“Pyrin siihen, että hallitsen kaikki rintarekonstruktoiden eri tekniikat. Leikkaustekniikka valikoituu siten potilaan tarpeiden mukaan”, sanoo Anna.

 

 

Anna harrastaa kuvanveistoa ja maalausta ja kokee, että harrastuksia ja työtä yhdistää luovuus ja se, että saa molemmissa saa tyydytystä hyvin onnistuneesta lopputuloksesta. Plastiikkakirurgiassa on tosin se ero, että mielikuvituksen rajat ovat rajatummat. “Paras kiitos tulee potilaan suusta, kun on aidosti voinut häntä auttaa.”

Hoidon tulokset ovat aina yksilöllisiä, mutta Annalle tärkeää on se, että tulos ei ole liian räikeä. “Hienoa on, jos potilaani voi näyttää ikään kuin mystisesti paremmalta, hehkeämmältä ja nuorekkaammalta, ilman että kukaan pystyy suoraan sanomaan, että mitään on tehty.”

Annan tekemät toimenpiteet Sairaala KL:ssa: Rintarekonstruktiot, rintojen pienennys, rintojen suurennus silikoni-implanteilla, rintojen suurennus ilman implantteja, rintojen nosto, rasvansiirto rintoihin, rintojen epäsymmetrian korjaus, ylä- ja alaluomien korjausleikkaukset, kasvojen ikääntymismuutokset, arpikorjaukset ja rasvansiirrot kasvoihin, rasvaimu ja vartalonmuokkaus, luomien diagnoosit ja luomien poistot, täyteaine- ja botulliinihoidot.

 

Annaa on myös haastateltu alansa asiantuntijana mediassa:

  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä