Rinnat ja vatsa samassa leikkauksessa

Raskaus ja synnytys, rankka laihduttaminen tai painonpudotus rasittaa paitsi rintoja niin myös vatsaa. Siinä missä rinnat ovat hävinneet, surkastuneet, riippuvat tai ovat muutoin vain surullisen näköiset niin myös vatsa roikkuu, selkää särkee, iho on kurtulla ja napa lepää masentuneena ihon alla.

Leikkausta pohdittaessa unohdetaan usein, että molemmat vaivat voidaan korjata samassa leikkauksessa. Kahden sairasloman ja kipujen sijasta pärjätään yhdellä. Leikkaus suunnitellaan etukäteen tarkasti sillä rintojen korjaaminen vaatii aina pohdintaa parhaasta mahdollisesta tekniikasta. Toisinaan selvitään pelkällä rintojen kohotuksella, joskus implanteilla ja silloin tällöin näiden yhdistelmällä tai rintojen pienenyksellä. Vatsa korjataan kehittämällämme turvallisella ja nopealla leikkausmenetelmällä, joka nopeuttaa toipumista ja ongelmat ovat harvinaisia. Leikkaus kestää 2-2.5 tuntia yleisanestesiassa.

Leikkauksen jälkeen seuraava yö vietetään heräämössämme ja kotiutus tapahtuu leikkausta seuraavana päivänä. Yleensä vatsa on kipeä ja rintojen kipu unohtuu vatsakivun alle. Tavalliset tulehduskipulääkkeet riittävät kivun hoitoon. Vatsa tuetaan tukikorsetilla ja rinnat erityisillä tukiliiveillä. Erittäin tärkeää on muistaa olla liikkeellä. Suurien leikkausten jälkeen liiallinen vuodelepo on pahasta ja altistaa komplikaatioille.Töihin voi palata yleensä 3-4 viikon jälkeen leikkauksesta. Ompeleet sulavat itsestään. Ensimmäinen näyttö leikanneelle lääkärille on noin kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Takaisin blogiin