Gynekomastia eli naisnisäisyys

Gynekomastia eli miehillä esiintyvä rintojen kasvu on yleinen vaiva, josta joidenkin tilastojen mukaan kärsii jopa 30-65 prosenttia miehistä. Osa gynekomastioista on hyvin lieviä ja huomaamattomia, toisilla taas saattaa muodostua täysin feminiininen, satoja grammoja painava rinta. Vaiva korostuu ikääntymisen ja painonnousun myötä.

Kenelle gynekomastian hoito sopii?

Gynekomastian korjaus sopii miehille, joille kookkaat rinnat aiheuttavat psyykkistä tai fyysistä haittaa.

Miten gynekomastia hoidetaan?

Yleensä gynekomastia voidaan hoitaa veitsettömästi WAL-vesisuihkurasvaimulla – veistä ja avointa leikkausta tarvitaan hyvin harvoin. Nuorimpia asiakkaita lukuun ottamatta toimenpide voidaan tyypillisesti tehdä puudutuksessa, jota tehostetaan tarvittaessa suoneen annettavilla kipu- ja rauhoittavilla lääkkeillä.

Toimenpide on polikliininen, ja kotiin pääsee heti sen jälkeen. Jälkihoidossa ylävartaloa tuetaan tukiliivillä, jota tulee käyttää 2-3 viikon ajan. Tyypillisesti paraneminen on nopeaa ja kipu vähäistä. Mustelmia tulee niukasti ja leikkauksen jälkeiset ongelmat, kuten verenvuoto ja infektiot ovat harvinaisia. Sairauslomaa voi tarvita työn luonteesta riippuen enintään kolme viikkoa.

Lääkäri arvioi toimenpiteen tuloksen 3-4 kuukauden kuluttua. Mikäli rinnat ovat hyvin eripariset alun alkaen, voi olla, että muutaman kuukauden kuluttua tarvitaan pieni trimmaus tuloksen optimoimiseksi. Arven kypsymisen jälkeen rintalihakset näyttävät luonnollisiIta.

Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin