Vatsan rasvaimu

Kenelle rasvaimu sopii?

Rasvaimua voidaan tehdä vatsan, kylkien, reisien, polvien, leuan sekä olkavarsien alueelle. Rasvaimu sopii perusterveille ihmisille, joilla on tarve muotoilla tiettyä osaa, esimerkiksi niin kutsuttuja jenkkakahvoja, kehosta. 

Rasvaimu ei kuitenkaan ole laihdutusmenetelmä eikä sovellu vatsaontelon sisäisen rasvan poistoon. Leikkauksen luonnetta voisi ennemminkin ajatella vartalon muotoiluna.

Miten rasvaimu tehdään?

Vatsan rasvaimu tehdään leikkaussaliolosuhteissa steriilisti. Imu voidaan tehdä nukutuksessa, selkäpuudutuksessa tai toisinaan paikallispuudutuksessa.

WAL-tekniikka – water-assisted liposuction, vesisuihkuavusteinen rasvaimu – on menetelmä, jossa imukärjestä tuleva nestesuihku ensin puuduttaa kudokset tasaisesti, ja sitten toimii apuna rasvasoluja irrottaen. Vesisuihku irrottaa rasvan hellävaraisesti.

Miten rasvaimuun ja jälkihoitoon pitää valmistautua?

WAL-rasvaimusta toipuu nopeasti. Sairausloman tarve puolestaan riippuu sekä imualueesta että ammatista. Pienen rasvaimun jälkeen ei tarvitse lomaa lainkaan, mutta ison 2-3 kilogramman rasvaimun jälkeen kannattaa varautua noin 3-7 vuorokauden poissaoloon ammatista riippuen. 

Operaation jälkeen saattaa ilmetä lieviä mustelmia, turvotusta sekä mahdollisia tuntohäiriöitä. Kevyt liikunta on suositeltavaa, sillä se parantaa verenkiertoa, vähentää turvotusta ja edistää paranemista.

Tutustu hinnastoomme täältä. Toimenpiteen hinta sisältää 1-2 kontrollikäyntiä lääkärillä, yhden kappaleen tarvittavia tukitekstiilejä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin sairaanhoitajallamme.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin