Hiustensiirto

Hiustensiirrolla voidaan peittää kaljuuntuvia alueita.

Kenelle hiustensiirto sopii?

Hiustensiirto sopii perusterveelle henkilölle. Hiustensiirrolla voidaan lisätä hiuksia kaljuuntuville alueille, tavallisimmin päälaelle tai edessä syveneville lahdelmille hiusrajan siirtyessä ylös. Tavallisimmin hiustensiirtoon hakeutuvat 25-60 vuotiaat miehet.

Miten hiustensiirto tehdään?

Hiustensiirto tehdään paikallispuudutuksessa, ja kipu- ja rauhoittavia lääkkeitä annetaan tarpeen mukaan. Operaatiossa niskasta otetaan tarvittavan kokoinen siirre, joka pilkotaan mikroskoopin alla pienemmiksi siirteiksi. Siirteet istutetaan ennakkosuunnitelman mukaan halutulle alueelle yksi kerrallaan. Leikkaus kestää useita tunteja tai jopa koko päivän – siirrettävien hiusten määrästä riippuen.

Normaalisti arvesta jää niskaan pieni vaalea jälki, joka peittyy hiusten alle piiloon. Hiussiirrännäinen on lepovaiheessa heti leikkauksen jälkeen. Hiukset alkavat kasvaa 3-6 kuukauden kuluttua ja hiussiirron lopullinen tulos on nähtävissä 9-12 kuukauden kuluttua leikkauksesta, riippuen hiusten yksilöllisestä kasvunopeudesta.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Toimenpiteen aikana annetaan kipulääkkeitä, joten autolla ajo ei ole sallittua leikkauksen jälkeen. Jälkihoitoa määrätään antibioottikuuri sekä kipulääkitys mahdolliseen haavakipuun. Hoidon jälkeen pään alueella voi esiintyä turvotusta ja mustelmaa. Turvotus on kuitenkin yksilöllistä ja sen määrä ja kesto vaihtelevat. Ompeleet poistetaan noin kahden viikon kuluttua toimenpiteestä, ja lopullinen hiussiirron tulos on nähtävissä noin 9-12 kuukauden kuluttua. Tulos on pysyvä, joskin hiustenlähtö voi jatkua muilla kohdin päätä, jolloin uusia siirtoja mahdollisesti tarvitaan.

Hiustensiirron jälkeen ilmenevät ongelmat ovat harvinaisia. Erittäin harvoin esiintyy niin sanottu shokkireaktio, jolloin ottokohdan ympäriltä hiukset harvenevat väliaikaisesti. Myös arven leviämistä voi esiintyä.

Hiustensiirron hinta lasketaan siirrettävien hiusten lukumäärän mukaan.

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika konsultaatioon numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin