Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus Yläluomileikkaus on tehokas tapa palauttaa kasvoille nuorekas ulkonäkö.

Kenelle leikkaus sopii?

Yleensä silmäluomet vaivaavat häiritsevästi iän lähestyessä viittäkymmentä, mutta joskus vaiva yllättää jo alle 40-vuotiaana. Yläluomen iho painuu alas ensin silmänurkan ulko-osassa ja vaivan pahentuessa löysä iho voi maata ripsien päällä koko yläluomen alueella. Varsin usein vaivaan liittyy myös otsan ihon löystyminen ja venyminen: kulmakarvat laskeutuvat ja yläluomen iho poimuttuu entisestään.

Myös alaluomet ikääntyvät. Ikääntymisen aiheuttama vaiva on kuitenkin toisentyyppinen: iho löystyy ja alla oleva rasva pullottaa muodostaen roikkuvat, raskaat pussit silmien alle. Ilme on väsähtänyt. Lue lisää alaluomileikkauksesta. 

Yläluomileikkaus

Yläluomileikkauksen tavoitteena on palauttaa yläluomen normaali, nuorekas ulkonäkö ja saada pirteämpi ilme. Yläluomien korjaus on suhteellisen yksinkertainen ja nopea toimenpide. Leikkauksella väsynyt ilme saadaan pirteämmäksi ja näkökenttä normaaliksi. Leikkaus vaatii kuitenkin tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta tulos on hyvä ja paraneminen nopeaa. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa. Puudutuksen jälkeen toimenpide on kivuton. Usein leikkaus auttaa myös migreeniin ja jännityspäänsärkyyn.

Miten yläluomileikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Silmäluomileikkauksen jälkeen silmää haudotaan kylmähauteella noin tunnin ajan turvotuksen vähentämiseksi. Kylmähauteen käyttöä jatketaan kahtena seuraavana päivänä kotona. Leikkauksen jälkeen on vältettävä fyysistä rasitusta 2-3 vuorokauden ajan. Yläluomessa oleva ommel poistetaan seitsemäntenä leikkauksen jälkeisenä päivänä. Ensimmäisen viikon ajan luomissa on turvotusta ja jonkin verran mustelmaa. Mustelmat katoavat kokonaan 2-3 viikossa. Haava paranee normaalisti lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa.

Silmäluomileikkaukseen liittyvät komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Silmäluomien hyvästä verenkierrosta johtuen haavatulehduksia esiintyy hyvin harvoin. Yleensä arvet paranevat hyvin ja pieni valkoinen jälki jää piiloon silmäluomen poimuun. Arpikorjaukset ovat harvinaisia.

Meikkaaminen on sallittua haavan parannuttua. On suositeltavaa käyttää mahdollisimman neutraaleja ja hajustamattomia voiteita ja meikkejä. Ennen leikkausta kannattaa kiinnittää huomiota ihon kuntoon ja terveyteen. A-vitamiinivoiteella voidaan normalisoida ikääntynyttä ja auringon vaurioittamaa ihoa. Lue hoito-ohje.

Katso ennen ja jälkeen -kuvat silmäluomileikkauksesta:

ylaluomileikkaus

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä