Silikoni-rintaimplanttien poisto

Silikoni-rintaimplanttien poisto

Silikoni-rintaimplanttien poisto Naisen rinnat ovat tärkeä osa naisellisuutta ja henkilökohtaista minäkuvaa. Joskus käy niin että implanteilla kohotetut rinnat eivät tunnukaan enää omilta. Tällöin ratkaisuna voi olla korjaava leikkaus, jossa rintaimplantit poistetaan. Muita syitä implanttien poistoon voivat olla epäonnistunut leikkaus tai komplikaatio, kuten tulehdus. Teemme Sairaala KL:ssä vuosittain useita korjaavia leikkauksia.

Miten silikoni-implanttien poisto tehdään?

Silikoni-implanttien poistoleikkaus aloitetaan suunnittelukäynnillä plastiikkakirurgin kanssa. Leikkauksen suunnitteluun liittyy aina myös terveystarkastus, jossa rinnat tutkitaan kliinisesti. Näin arvioidaan huolellisesti lähtötilanne ja asiakkaan kanssa käydään lävitse koko toimenpide valmistautumisesta jälkitarkastukseen saakka. Tämän jälkeen asiakas voi tehdä lopullisen päätöksen leikkauksen toteuttamisesta.

Miten silikoni-implanttien poistoon ja jälkihoitoon pitää varautua?

Implanttien poisto toteutetaan miltei aina paikallispuudutuksessa. Leikkauksen kesto on keskimäärin alle tunnin ja kotiin pääsee  saman tien (nukutuksen jälkeen muutaman tunnin kuluttua leikkauksesta). Tavallisesti sairaslomaa ei tarvita ja normaaliin elämänrytmiin voi palata muutamassa päivässä. Kipulääkkeiden tarve on yleensä hyvin vähäistä. Sileät, kiinnittymättömätraintaimplantit voidaan ylensä poistaa paikallispuudutuksessa. Karheapintaiset tai rikkoutuneet rintaimplantit vaativat yleensä lyhyen nukutuksen. Leikkaukseen ei yleensä liity ongelmia. Pieni osa rintaimplanttinsa poistataneista naisista haluaa myöhemmin uudet rintaimplantit tai vaihtoehtoisesti rintojen rasvansiirron.

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä