Rintarekonstruktio – rintojen korjausleikkaukset

Rintarekonstruktio – rintojen korjausleikkaukset

Rintarekonstruktio – rintojen korjausleikkaukset Olemme Sairaala KL:ssa erikoistuneet erilaisiin rintojen korjausleikkauksiin, kuten rintasyövästä selviytyneiden naisten rintarekonstruktioihin, rintojen epämuodostumien ja epäsymmetrian korjauksiin sekä nännien korjaukseen.

Rintarekonstruktio on ajankohtainen silloin, kun oma rinta on poistettu rintasyövän tai korkean rintasyöpäriskin vuoksi. Puuttuva rinta voidaan rakentaa monella eri tekniikalla. Ruumiinrakenne, aikaisemmat leikkaukset ja kirurgin taidot ja tottumukset määräävät valittavan leikkaustekniikan.

Kenelle rintarekonstruktio sopii?

Leikkaus soveltuu useimmille perusterveille naisille, lääkäri kuitenkin tekee aina etukäteen yksilöllisen soveltuvuusarvion. Parhaimmillaan rintarekonstruktio antaa normaaliin verrattavan rinnan.

Miten rintarekonstruktio tehdään?

Tavallisimmat leikkaustekniikat ovat vatsakieleke (TRAM, lihastasäästävä TRAM, DIEP), selkäkieleke (LD), rintaimplantti tai rasvansiirto rintaan. TRAM (Transverse Rectus Abdominis Muscle) –leikkaus variaatioineen on rintarekonstruktioiden perusleikkaus, jolla rintaan saadaan hyvä volyymi ja muotosymmetria ilman implanttia.

Leikkaus alkaa aina puudutuksella. Leikkaus tehdään nukutuksessa kahden leikkaustiimin voimin. Yli 70 prosentissa rinnan rekonstruktioleikkauksista voidaan samalla korjata terve rinta joko kohottamalla tai rintaa pienentämällä. Leikkaus kestää noin kolme tuntia.

Miten rintarekonstruktio -leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää valmistautua?

Kotiin pääsee 4-5 päivän jälkeen leikkauksesta. Sairaslomaa tarvitaan 4-6 viikkoa työn rasittavuudesta riippuen. Nänni kohotetaan noin puoli vuotta leikkauksesta ja nännipiha tatuoidaan muutama kuukausi tämän jälkeen.

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä