Rintojen suurennus silikoni-implanteilla

Rintojen suurennus silikoni-implanteilla

Rintojen suurennus silikoni-implanteilla Rintojen suurennus silikoni-implanteilla on yksi plastiikkakirurgian tavallisimpia leikkauksia. Arvion mukaan Suomessa tehdään 500-1000 rintojen suurennusleikkausta vuodessa. Tavallisin leikkauksen syy on laihduttamisen tai raskauden ja imetyksen jälkeen surkastuneet rinnat.

Kenelle rintojen suurennus silikoni-implanteilla sopii?

Tyypillisesti rintojen yläosa on lommolla ja pieni alaosa roikkuu jonkin verran. Rintojen muoto, koko ja tasapaino ovat häiriintyneet. Tyypillinen asiakas on 25-40 vuotias muutaman lapsen äiti, joka kaipaa takaisin menetettyjä rintojaan. Harvinaisempi potilasryhmä ovat hieman yli parikymppiset lapsettomat naiset, joiden rintojen kehitys ei ole ollut toivottua: rinnat ovat jääneet hyvin vähäpätöisiksi verrattuna muuhun vartaloon. Kolmannen, paljon puhutun mutta harvinaisen ryhmän muodostavat naiset, jotka haluavat selkeästi erottuvat, kookkaat silikonirinnat.

Miten rintojen suurennus silikoneilla tehdään?

Oleellisin asia ennen leikkausta on löytää sopivan mallinen ja – kokoinen rintaimplantti. Meillä Sairaala KL:ssä asiatuntevan plastiikkakirurgin opastuksella oikean koon ja rintaimplantti mallin valinta on helppoa. Erikokoisia implantteja voi kokeilla ja tutkia peilin edessä. Implantin muodon määräävät ensisijassa asiakkaan anatomia ja yksilölliset ominaisuudet sekä jossain määrin potilaan ja leikkaavan kirurgin mieltymykset.

Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkausmenetelmiä on useita, mutta suurin osa silikoni-implanteista asennetaan nykyisin lihaksen alle, koska naisten rasvakerros rintojen yläosassa on hyvin ohut, jolloin lihaksen päälle asetettu rintaimplantti voi näkyä.

Miten rintojen suurennukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Suurin osa on ihmisistä on työkykyisiä muutamassa päivässä. Suurin osa leikkauksen jälkeisestä turvotuksesta häviää muutamassa viikossa jolloin rinta saavuttaa lopullisen kokonsa. Rintojen muoto voi muuttua seuraavan 3-4 kuukauden aikana: yleensä rinta laskeutuu ja samalla pehmenee luonnolliseksi arpikudoksen kypsyessä. Leikkauksen jälkeinen kipu on yksilöllistä. Rinnat eivät kuitenkaan ole kovin kipuherkkää aluetta ja parhaimmillaan kivun hoitoon riittävät tavalliset särkylääkkeet. Oleellista leikkauksen jälkeen on tukiliivien käyttö alkuun yötäpäivää ja myöhemmin aina fyysisen rasituksen yhteydessä.

Käytämme tarvittaessa 3D kuvantamista oikeankokoisen rintaimplantin löytämiseksi. Katso video.

Saadaksesi rintaimplantit kehoosi turvallisesti tarvitset lisäksi: kokeneen plastiikkakirurgin, joka on valinnut kanssasi käytettävät korkeatasoiset implantit, yleisansestesian ja anestesialääkärin, anestesia-aineet ja lääkkeet, leikkausliinat ja sidokset, instrumenttihoitajan, heräämöhoitajan, viranomaisten hyväsymän leikkaussalin ja heräämön, instrumentit, instrumenttien sterilointilaitteiston ja pakkaamon.

Lisäksi miellyttävä ympäristö ja korkea ammattitaito sekä hoito takaavat hyvän ja turvallisen kokemuksen

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä