Leuan alueen rasvaimu

Leuan alueen rasvaimu

Leuan alueen rasvaimu Paikallinen rasvakertymä voidaan helposti poistaa rasvaimulla

Kenelle leuan alueen rasvaimu sopii?

Leuanalus on tyypillinen paikka, johon naisilla, mutta myös miehillä tuppaa kertymään ylimääräistä rasvaa. Rasva kertyy kolmiomaiselle alueelle leuan alle aiheuttaen leukakulman ja leuan häviämisen: kaula tuntuu jatkuvan suoraan leuan kärkeen. Leukakulma puuttuu. Asian voi helposti testata katsomalla sivuprofiilia peilistä ja tarttumalla pinsettiotteella leuan alle: mikäli sormien väliin jää 1–1,5 cm kudosta voi rasvaimusta olla apua ongelman poistamiseksi. Epätasaista rasvan jakautumista ja paakkuuntumista tiettyihin paikkoihin voidaan hoitaa. Paikallinen rasvakertymä voidaan varsin helposti poistaa leuan alueen rasvaimulla. On kuitenkin huomattava, että imu ei sovi kaikkiin tilanteisiin: mikäli iho on velttoa ja venynyttä rasvaimu ei välttämättä tuota toivottua tulosta. Siksi lääkärimme tekee aina konsultoinnin yhteydessä arvion siitä, millainen hoito tehoaa kyseiseen vaivaan parhaiten.

Miten leuan rasvaimu tehdään?

Leuan alueen rasvaimu tehdään polikliinisesti paikallispuudutuksessa. Toimenpide on melko kivuton ja kestää alle tunnin.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Ennen leikkausta kannattaa iho hoitaa parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Ihon paksuutta ja elastisiteettia voi parantaa A-vitamiinivoiteilla (Environ). Leikkauksen jälkeen toipumista: mustelmien ja turvotuksen häviämistä voi nopeuttaa lymfahieronnalla.

Leikkauksen jälkeen pidetään leukaa tukevassa pannassa viikon verran yötä päivää . Mustelmat ja turvotus häviävät muutamassa viikossa. Kuitenkin arven sulaminen ja pehmeneminen vievät huomattavasti pitemmän ajan. Yleensä 3–4 viikon kuluttua leikkauksesta pärjää hyvin poolopaitaan pukeutuneena. Rasvaimun jälkeiset ongelmat ovat harvinaisia.

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä