Rasvaimu

Rasvaimu

Rasvaimu Rasvaimua voidaan tehdä vatsan, kylkien, reisien, polvien, leuan sekä olkavarsien alueelle. Rasvaimu sopii perusterveille ihmisille, joilla on tarve muotoilla tiettyä osaa, esimerkiksi niin kutsuttuja jenkkakahvoja, kehosta.

Kenelle rasvaimu sopii?

Rasvaimua voidaan tehdä vatsan, kylkien, reisien, polvien, leuan sekä olkavarsien alueelle. Rasvaimu sopii perusterveille ihmisille, joilla on tarve muotoilla tiettyä osaa, esimerkiksi niin kutsuttuja jenkkakahvoja, kehosta. Sitä ei pidä kuitenkaan ajatella laihdutusmenetelmänä.

Miten rasvaimu tehdään?

Rasvaimu rinnastetaan leikkauksiin ja tehdään leikkaussaliolosuhteissa steriilisti. Rasvaimut pyritään tekemään siten, ettei potilasta tarvitsisi nukuttaa.

WAL-tekniikka (water-assisted liposuction; vesisuihkuavusteinen rasvaimu) on menetelmä, jossa imukärjestä tuleva nestesuihku ensin puuduttaa kudokset tasaisesti, ja sitten toimii apuna rasvasoluja irrottaen. Vesisuihku irrottaa rasvan hellävaraisesti.

Miten rasvaimuun ja jälkihoitoon pitää valmistautua?

WAL-rasvaimun jälkeen potilaat toipuvat nopeasti. Sairasloman tarve riippuu imualueesta ja työn luonteesta, mutta pienen rasvaimun jälkeen ei välttämättä tarvitse lomaa lainkaan, jos imualue on vaatteilla peitettävissä. Ison 2-3 kg rasvaimun jälkeen kannattaa varautua noin 3 vrk:n – viikon poissaoloon työn luonteesta riippuen. Leikkauksen jälkeen lievät mustelmat, turvotus ja tuntohäiriöt ovat mahdollisia. Kevyt liikunta on suositeltavaa, sillä se parantaa verenkiertoa, vähentää turvotusta ja edistää paranemista.

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä