Hörökorvat

Hörökorvat

Hörökorvat Hörökorvat ovat synnynnäinen vika, jossa korva yleensä yläosastaan loittonee tehden korvat häiritsevän törröttäviksi. Normaalikorvan yläosa erkanee kallosta n. 1,7 – 2,1 cm.

Kenelle leikkaus sopii?

Hörökorvien leikkaus sopii kaikille, joita korvien etäisyys päästä häiritsee. Usein korvan rakenne ja muoto ovat normaalit, mutta korva erkanee kuin mutteri päästä. Varsinaiseen hörökorvaan liittyy aina korvaruston rakenteellinen häiriö, jolloin korva sirrottaa kuin antenni.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Hörökorvaleikkaus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja kotiin pääsee saman tien. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Tukisidettä pidetään ensimmäisen viikon ajan yötä päivää, jonka jälkeen tukisiteen käyttöä jatketaan yöaikaan kolmen viikon ajan. Töihin voi palata leikkauksen jälkeen työn luonteesta riippuen ja jos tukiside ei häiritse työntekoa.

Korvan seutu turpoaa leikkauksen jälkeen ja voi olla kivulias sekä sinipunainen. Tavallisilla tulehduskipulääkkeillä kuitenkin pärjää. Tavallsimpia ongelmia ovat korvan takaa ulos työntyvät ompeleet, jotka voidaan poistaa sekä korvan kärjen uusi  käpristyminen, joka vaatii uuden trimmauksen.

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä