Hiustensiirto

Hiustensiirto

Hiustensiirto Hiustensiirrolla saadaan pysyviä tuloksia hiustenkasvuun.

Kenelle hiustensiirto sopii?

Hiustensiirrolla voidaan vaikuttaa hiusten määrään ja sijaintiin päälaella. Yleensä hiustensiirtoon hakeutuu 25-60 vuotiaita miehiä, joilta hiukset ovat lähteneet joko päälaelta tai hiusraja on siirtynyt liian ylös.

Miten hiustensiirto tehdään?

Hiustensiirto tehdään paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa. Niskasta otetaan tarvittavan kokoinen siirre, joka pilkotaan mikroskoopin alla siirteiksi, jotka istutetaan halutulle alueelle yksitellen. Niinpä leikkaus voi kestää useita tunteja tai koko päivän. Niskan ompeleet poistetaan kahden viikon kuluttua.

Normaalisti arvesta jää pieni vaalea jälki, joka peittyy hiusten alle piiloon. Hiussiirrännäinen on lepovaiheessa heti leikkauksen jälkeen ja hiukset alkavat kasvaa 3- 6 kk:n kuluttua. Hiussiirron lopullinen tulos on nähtävissä 9 – 12 kk:n kuluttua riippuen yksilöllisestä hiusten kasvunopeudesta.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Toimenpiteen aikana annetaan myös kipulääkkeitä, joten autolla ajo ei ole sallittua leikkauksen jälkeen. Lisäksi usein määrätään lyhyt antibioottikuuri. Hoidon jälkeen pään alueella voi esiintyä turvotusta. Turvotus on yksilöllistä ja sen määrä ja kesto vaihtelevat. Sairasloma määräytyy työn ja muiden olosuhteiden mukaan. Ompeleet poistetaan noin kahden viikon kuluttua toimenpiteestä ja lopullinen hiussiirron tulos on nähtävissä noin 9 – 12 kk:n kuluttua. Tulos on pysyvä, joskin kaljuuntuminen voi muutoin jatkua ja tarvitaan uusia siirtoja.

Ongelmat ovat harvinaisia. Hyvin harvoin esiintyy ns. shokkireaktio, jolloin ottokohdan ympäriltä hiukset harvenevat väliaikaisesti. Myös arven leviämistä voi esiintyä.

Hiustensiirron hinta riippuu siirrettävien hiusten määrästä

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.
  • Haluatko tietää lisää?

  • Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle seuraavan arkipäivän aikana.
  • Ota yhteyttä