Gynekomastia eli naisnisäisyys

Gynekomastia eli naisnisäisyys

Gynekomastia eli naisnisäisyys Gynekomastia eli miestissit- ja man boobs -nimityksilläkin tunnettu naisnisäisyys on hyvin yleinen vaiva. Joidenkin tilastojen mukaan jopa 32-65% miehistä kärsii gynekomastiasta. Vaiva korostuu ikääntymisen ja painonnousun myötä. Osa gynekomastioista on hyvin lieviä ja huomaamattomia, toisilla taas saattaa muodostua täysin feminiininen rinta, jolle kertyy painoa useita satoja grammoja.

Kenelle gynekomastian hoito sopii?

Gynekomastian korjaus sopii miehille, jotka kärsivät eri asteisista gynekomastioista, joita aiheuttavat joko rintarauhasen suureneminen tai rasvakudoksen määrän kasvaminen. Miesrintaisuutta voidaan hoitaa myös puberteetti-iässä.

Miten gynekomastia hoidetaan?

Hoidamme Sairaala KL:ssa gynekomastiat uusilla, testatuilla, veitsettömillä menetelmillä. Niin sanottu WAL vesirasvasuihkumenetelmä on kivuton ja toipuminen nopeaa.

Nuorimpia asiakkaita lukuun ottamatta toimenpide voidaan tehdä puudutuksessa, jota voidaan tarvittaessa tehostaa suoneen annettavilla kipu- ja rauhoittavilla lääkkeillä.

Toimenpiteen aluksi molemmat rinnat puudutetaan ensin käyttäen keittosuolaa ja puudutusainetta. Yhdeksän kymmenestä potilaasta pärjää leikkauksen ajan ilman mitään rauhoittavia tai kipulääkkeitä. Puudutuksen vaikuttamisen myötä tehdään rasvaimu. Yleensä yhdestä rinnasta imetään kudosta 100-250 ml.

Miten gynekomastian hoitoon ja jälkihoitoon pitää valmistautua?

Kotiin pääsee heti toimenpiteen jälkeen. Imuaukkoihin tulee yksi sulava ommel kumpaankin rintaan. Ylävartalo sidotaan tarraliivillä, jota pidetään mielellään 2-3 viikkoa. Paraneminen on nopeaa. Kipu on vähäistä, mustelmia tulee niukasti ja leikkauksen jälkeiset ongelmat, kuten verenvuoto ja infektiot ovat hyvin harvinaisia. Sairaslomaa määrätään työn luonteesta riippuen maksimissaan kolme viikkoa.

Leikkauksen jälkeen lääkäri arvioi tuloksen 3-4 kuukauden kuluttua. Mikäli rinnat ovat hyvin eripariset alun alkaen niin voi olla, että muutaman kuukauden kuluttua tarvitaan pieni trimmaus tuloksen optimoimiseksi. Arven kypsymisen jälkeen rintalihakset näyttävät luonnollisiIta. Tulos on pysyvä ja vaiva uusiutuu vain hyvin harvoin.

Katso ennen ja jälkeen kuvat

Artikkeli: Mistä man boobsit tulevat?

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.