Rintojen epäsymmetria ja epämuodustumat

Rintojen epäsymmetria ja epämuodustumat

Rintojen epäsymmetria ja epämuodustumat Rintojen epäsymmetrian ja epämuodostumien korjaaminen on yksi rintakirurgian vaativimmista tehtävistä.

Rintojen epäsymmetrian ja epämuodostumien korjaaminen on yksi rintakirurgian vaativimmista tehtävistä. Mitään yksittäistä leikkausmenetelmää ei ole vaan leikkaukset on aina räätälöitävä tapauksen mukaan. Potilaat ovat usein nuoria ja hyvin ahdistuneita vaivasta, joka on paitsi fyysinen niin myös psyykkinen ja sosiaalinen haitta. Eriparisten rintojen korjauksessa tulee kyseeseen rinnan nosto tai kohottaminen tai toisen rinnan kohottaminen implantilla. Toisinaan pelkästään yhden rinnan korjaaminen tuo toivotun tuloksen.

Korjauksessa pyritään hyvään liivisymmetriaan eli volyymisymmetriaan, jolloin rinnat ovat samankokoiset ja täyttävät kupit symmetrisesti. Toivottavaa olisi myös hyvä muotosymmetria, jonka saavuttamien voi olla hyvin vaikeaa tai mahdotonta johtuen rintojen erilaisesta anatomisesta rakenteesta.

Pollandin syndrooma on harvinainen sairaus, johon liittyy rinnan epämuotoisuus tai pienuus ja epäsymmetria yhdistettynä rintalihasten puuttumiseen tai alikehittyneisyyteen. Korjaus on suunniteltava tapauskohtaisesti.

Palveluiden hinnat on ilmaistu ilman arvonlisäveroa. Hoito on alv-vapaa, jos kyseessä on terveyden- tai sairaanhoidoksi laskettava diagnosointi tai hoito. Lue lisää Veroviraston sivuilta tai keskustele lääkärin kanssa.

Sairaala KL:ssa voit maksaa myös osamaksulla. Lue lisää.